Produs adaugat in cos
Continua cumparaturile Finalizare comanda
<

Amenajari terenuri de sport

Constructii si amenajari terenuri de sport: fotbal, golf si tenis, cu suprafata de joc inierbata prin montaj rulouri de gazon natural sau prin insamantare gazon

Constructia complexa a terenurilor de sport, amenajarea terenurilor de fotbal, tenis si golf sau altor terenuri de sport cu suprafata de gazon natural este activitatea zilnica a echipelor noastre de amenajari si intretinere terenuri de sport. Sistemele de irigatii, retelele de drenuri, forajul puturilor si instalarea pompelor de apa, decopertarile si umpluturile cu pamant vegetal, nivelarea cu lasere a suprafetelor de joc / terenurilor de sport, insamantarea gazonului sau montajul rulourilor de gazon sunt operatiuni obisnuite pentru peisagistii, inginerii si gradinarii firmei. 

     

Teren de fotbal finalizat in Bucuresti
Montarea portilor, marcarea tuselor si a celorlalte marcaje pe terenul de fotbal
Intretinerea gazonului de pe terenurile de fotbal
Teren de fotbal finalizat in Bucuresti
Probe si reglaje la sistemul de drenuri si la sistemul de irigatii ale terenului de fotbal
Intretinerea gazonului de pe terenurile de fotbal
Irigatii pentru terenuri de sport: fotbal, golf, si alte terenuri sportive
Decopertare pamant fertil
Astuparea santurilor de drenuri si a sistemului de irigatii cu un strat drenant de pietris, tip filtru invers
Sita de cernut pamant si realizarea amenatecului fertil pentru gazonare
Imprastiere, nivelare si compactare succesiva a straturilor de pamant fertil amestecat cu nisip pentru realizarea unei suprafete stabile de joc
Drenaj colector perimetral pentru terenuri de fotbal
Montarea rulourilor de gazon pe terenul de fotbal
Montaj retea de drenuri pentru terenuri de fotbal
Manipulare si montaj fose septice pentru apa menajera
Nivelare si compactare strat nefertil argilos
Sapare santuri pentru reteaua de drenuri si sistemul de irigatii
Forare puturi
Aratura stratului vegetal care va fi amestecat cu nisip pentru obtinerea stratului de pamant vegetal fertil de gazonare
Gruparea stratului de pamant vegetal pentru realizarea amestecului cu nisip necesar gazonarii suprafetei de joc
Nivelarea cu laser si compactarea stratului de argila suport
Montaj geotextil si imprastierea stratului de pietris necesar la drenajul suprafetei de sport
Armarea, fixarea si turnarea sprijinirii straturilor de umplutura cu pamant
Cofrarea si turnarea digului armat pentru sprijinirae umpluturilor cu pamant
Descarcarea si manipularea rezervorului de colectare a apelor pluviale si din putul forat

Constructia si amenajarea oricarui teren de sport incepe cu proiectarea sau verificarea proiectului existent, daca acesta exista. Orice tip de suprafata gazonata are solicitari specifice, in special pe anumite portiuni de gazon unde peluza de iarba se uzeaza mai repede. Sistemele de irigatii automatizate, retelele de drenuri, forajele (sau puturile) si instalatiile de pompe pentru apa, eventualelele sisteme de incalzire subterana, decopertarile si umpluturile cu pamant vegetal fertil, compactarea succesiva a straturilor fertile de pamant vegetal si nivelarea cu lasere a suprafetelor de joc, semanarea gazonului (plantarea ierbii) sau montajul rulourilor de gazon sunt aspecte importante in obtinerea unui teren de sport superior calitativ, fiecare detaliu de constructie urmand a fi analizat si pus in practica cu mare atentie.

Lucrarile de amenajare a sistemelor de irigatii, retelelor de drenuri si nivelarea terenului se realizeaza cu utilaje speciale, dar operatiunile de finete se realizeaza manual. La ambele metode de lucru se folosesc tehnologii moderne: aparate de masura a distantelor prin GPS, lasere de nivel cu raza de actiune extinsa, masini, dispozitive si unelte de gradinarit adecvate, dar si ingineri, tehnicieni si gradinari cu inalta calificare si experienta in domeniul lor specific de activitate.

Suprafetele de joc terenurilor de sport pot fi realizate din iarba insamantata, rulouri de gazon, zgura, asfalt, gazon artificial, regupol (sau covoare gen cauciuc) cu turnare pe loc sau derulate pe suprafata terenului si altele.

Firma noastra poate realiza mici constructii cum ar fi ingradirea terenurilor cu toate tipurile de garduri, camine hidroizolate pentru amplasarea pompelor, constructia bazinelor de colectare si refolosire a apelor pluviale, constructia vestiarelor, cu toate instalatiile aferente, furnizarea, transportul si montajul rezervoarelor, foselor, si a altor dispozitive utilizate la exploatarea optima a terenurilor de sport.

Foarte importante in constructia unui teren de fotbal, golf, tenis sau oricarui alt tip de teren de sport sunt sistemele de irigatii, fara de care peluza de gazon natural nu poate exista. Udarea cu furtunul a gazonului nu este o optiune, data fiind suprafata gazonata mare. Sistemele automatizate de irigatii pentru udarea gazonului utilizeaza apa provenita din sistemele automatizate de pompare a apei care trebuie sa aiba un debit de apa suficient pentru functionarea circuitelor de irigatii ale sistemului de udare, pe care ar trebui sa fie instalate cat de multe aspersoare. Un debit de apa mic nu permite montajul multor aspersoare deci pretul sistemului de irigatii al terenului de sport creste in proportie inversa fata de debitul de apa furnizat de pompele de irigatii

Importanta este si reteaua de drenuri, respectiv sistemul de drenaj al terenului de sport, care colecteaza si absoarbe apa in exces de la suprafata terenului de fotbal si o conduce in interiorul tuburilor de dren, realizand astfel irigarea subterana a radacinilor gazonului.

Nu in ultimul rand este extrem de importanta realizarea planeitetii terenului de sport, compactarea optima a terenului de joc dand de fapt duritatea suprafetei de contact si implicit a gazonului / peluzei de gazon.

Intretinerea terenurilor de fotbal, golf sau a altor terenuri de joc cu suprafata de gazon natural se face cu masini speciale pentru intretinerea gazonului si anume: masini de scarificat, masini de tuns gazonul, trimmere cu fir pentru marginile ierbii, dispozitive pentru imprastierea ingrasamantului profesional pentru gazon, tractorase speciale de gazon, etc.

Preturile si tarifele pentru intretinerea terenurilor de fotbal sau a suprafetelor terenurilor sportive se calculeaza la cerere. 

Asteptam solicitarile dvs.